Contact gegevens

Stichting de Westerkerk

Westerstraat 138

 1601 AN Enkhuizen

email: bureau@westerkerkenkhuizen.nl

telefoon:  0228 – 317800

IBAN: NL 25 RABO 0117 6561 43

Bestuur

Voorzitter:
Tineke van der Linden
Secretaris:
Jos Lankreijer
Penningmeester:
Cees Molenaar
Bouwzaken:
Ruud van der Doe
Kunst en Cultuur:
Simonne De Clercq
Website en PR:
Tonko Bruggink

Adviseur cultureel erfgoed:
Carly Misset

Locatie en bezoek

De Westerkerk ligt midden in het historische centrum van Enkhuizen, op korte loopafstand van het NS station. Met de auto is dichtbij parkeren mogelijk op de Ursulinenplaats achter de HEMA.
In de zomermaanden is de kerk 's middags geopend voor bezoek. In 2022 is de openingsperiode van 1 juli t/m 11 september, dinsdag t/m zaterdag van 13:30 tot 17:00 uur. De toegang is gratis hoewel een bijdrage natuurlijk op prijs gesteld wordt. Ook kunt u, tegen betaling van 2 euro, een lei beschrijven of beschilderen. De leien worden later gebruikt bij de restauratie van het dak van de kerk.
Het is ook mogelijk buiten de openingsperioden in groepsverband de kerk te bezichtigen. Groepsgrootte ± 15 personen. Kosten per groep € 50,-.

Neem contact op via bureau@westerkerkenkhuizen.nl

ANBI

Stichting de Westerkerk is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Giften aan Stichting de Westerkerk komen in aanmerking voor aftrek in de inkomsten-en vennootschapsbelasting.

download hier de ANBI informatie

Nieuwsbrieven

Zo'n twee keer per jaar komt er een nieuwsbrief uit om belangstellenden op de hoogte te houden van gebeurtenissen in en om de Westerkerk. Hieronder staan links naar de laatste nieuwsbrieven.

nieuwsbrief zomer 2019nieuwsbrief winter 2019nieuwsbrief zomer 2020nieuwsbrief winter 2020nieuwsbrief zomer 2021nieuwsbrief winter 2021nieuwsbrief zomer 2022nieuwsbrief winter 2022

Sponsoren

Het instant houden van een gebouw als de Westerkerk kost veel geld. We zijn daarom erg blij met de financiële bijdragen van de overheid, van verschillende fondsen en een aantal bedrijven. Bijdragen zijn natuurlijk niet alleen welkom van bedrijven. Iedereen die de kerk een warm hart toedraagt kan dat doen als vriend van de kerk of van het orgel.

Hier leest u de mogelijkheden om zelf de Westerkerk te steunen.

Links en social media

Volg de Westerkerk ook op Facebook en Instagram of bij Visit Enkhuizen.

Of kijk eens op andere sites over orgels:
de Orgelvriend
de orgelsite
kerk & orgel