Hoe kan ik de Westerkerk steunen?

De Westerkerk is een prachtig monument, de moeite waard om te ondersteunen. Naast subsidies van het rijk en de provincie zijn donaties door fondsen en particulieren onmisbaar om dit top 100 monument te onderhouden en te behouden voor de toekomst.
Hoe kunt u bijdragen?

U kunt Steunpilaar worden om het onderhoud van het gebouw te ondersteunen, U doneert dan jaarlijks een bedrag vanaf € 20,00.

U kunt Vriend van het Orgel worden, zo brengt u de voltooiing van het orgel dichterbij. U doneert dan jaarlijks een bedrag vanaf € 50,00.

U kunt lid worden van het Westerkerkgenootschap, dat helpt om de jaarlijkse vaste lasten en restauraties te kunnen betalen. U doneert jaarlijks € 500,00. 

Via de buttons hiernaast kunt u een email sturen om uw keus kenbaar te maken, wij nemen dan contact met u op. U kunt natuurlijk ook gewoon eenmalig een gift geven. Dat kan via NL25 RABO 0117 6561 43 t.n.v. Stichting de Westerkerk Enkhuizen.

Het sponsoren van een pijp voor het nieuwe orgel is ook nog steeds mogelijk, ook met een inscriptie naar eigen keus er in!

De Stichting Cultuurcentrum de Wester is opgenomen in het register van Algemeen Nut Beogende Instellingen. Deze ANBI status biedt donateurs belastingvoordelen. Bij periodieke schenkingen is uw gift voor 125% aftrekbaar. Ook is er dan geen drempel van 1% van het verzamel inkomen zoals dat bij eenmalige donaties het geval is.

Voor verdere vragen kunt u mailen naar  bureau@westerkerkenkhuizen.nl of bellen naar  0228 317800 (maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur, geen gehoor: spreek een boodschap in)

Het komt af en toe voor dat mensen de Westerkerk noemen in hun testament en een bedrag legateren. Mocht u een dergelijke stap overwegen, dan kan een notaris u daarover informeren.

 

De allersimpelste manier om een bedrag te doneren: scan de QR code, pas het bedrag aan en klaar!
Scannen kan met een QR scanner of met uw bank app (ING, Rabobank, ABN-AMRO of knab).