Orgeldiners

Het idee is simpel, lekker koken voor een groep gasten en daarmee geld inzamelen voor het nieuwe orgel.

Initiatiefneemster Tineke van der Linden legt het uit: “Op vakantie in Frankrijk, logeerden we in een chambre d’hôte, en aten we met acht medegasten, die we niet kenden, aan één tafel, een table d’hôte. Zou het niet leuk zijn dat idee uit te werken als onderdeel van de sponsoractie voor het nieuwe orgel? Samen eten in een sfeervol huis in Enkhuizen.”

En zo geschiedde: op 12 oktober 2019 vond het eerste orgeldiner plaats bij Tineke van der Linden, de initiatiefneemster en inmiddels de orgeldinercoördinator. “Zelf had ik gekookt en mijn man vervulde zijn rol in de bediening met verve. Er waren 12 gasten die elkaar deels kenden. Halverwege het diner vertelde één van de gasten een boeiend verhaal over de geschiedenis en toekomst van het orgel in de Westerkerk. Het was een zeer genoeglijke avond en er ging 600 euro naar het orgelfonds.”

Tot nu toe zijn er zes orgeldiners geweest en is er €3600 euro opgehaald voor het nieuwe orgel. Vanaf oktober 2019 is er elke maand minstens een diner geweest, tot het coronavirus roet in het eten gooide, de diners van maart, april en mei 2020 gingen dus niet meer door. Dat was jammer omdat ze al volgeboekt waren!  De bekendheid van de Orgeldiners nam toe en het enthousiasme van de deelnemers was een goede reclame.

In 2022 kwam het weer helemaal op gang, en dit jaar gaan we gewoon verder. De volgende diners zijn gepland voor 18 juni, 9 juli en 6 augustus 2023, telkens in aansluiting op het orgelconcert van die dag.
Voor €75 p.p. kunt u om 15.00 uur naar het orgelconcert om aansluitend deel te nemen aan het diner, vijf gangen, inclusief wijn!
Voor wie dat wil: een rondleiding door het orgel in aanbouw hoort er ook nog bij!

Er is ruimte voor maximaal 12 personen. Dus meld u snel aan: e-mail  lind3550@planet.nl.

Het hele bedrag dat u betaalt, dus €75, is bestemd voor de bouw van het orgel!