Op zondag 21 mei treedt de Wheelbarrowband aan in de Enkhuizer Westerkerk voor een ongetwijfeld vrolijk concert. Het optreden begint om 15:00 uur. De toegang is gratis maar een bijdrage na afloop is natuurlijk meer dan welkom, het geld komt ten goede aan de bouw van het nieuwe orgel.
Ook in 2020 en 2021 trad de band op in de Westerkerk, dat viel erg in de smaak maar het is aan veel mensen voorbij gegaan. Daarom nu een nieuwe kans om er bij te zijn en bij te dragen!

De Wheelbarrowband bestaat uit Ron Bakker (gitaar, mondorgel en zang), Paul Moes (zang en bohdran), Bert Ootjers (contrabas), Nicolaas Snel (viool) en Ed van Dijk (gitaar en accordeon). De band is opgericht in de pub “The Irish Cottage” in Oude Niedorp. De muzikanten wonen rond deze pub en hebben samen met de zingende eigenaar van de pub de band geformeerd. Up-tempo nummers worden afgewisseld met slow ballads en instrumentele jigs en reels. Veel bekende nummers uit de Ierse en Schotse folkmuziek komen voorbij.
Een optreden in de kerk komt niet helemaal uit de lucht vallen. Elke twee jaar maakt de band zijn opwachting op het Schotse eiland Islay om daar te spelen voor de restauratie van het kerkje van Portnahaven. Ook daarom sluit dit optreden in de Westerkerk zo goed bij hen aan. Zij spelen daarom ‘om niet’ in de Westerkerk om hun steentje bij te dragen aan het weer laten klinken van het orgel en hopen dat de bezoekers zich ook niet onbetuigd laten!

Leave a Reply