Dat de Westerkerk niet te klagen heeft over het aantal vrijwilligers bleek maar weer eens bij het jaarlijkse vrijwilligersdiner op 19 december. Iedereen die zich inzet als ‘klusser’, horeca medewerker, licht- en geluidstechnicus, bestuurslid, administratieve kracht of surveillant bij de zomeropenstelling zat gezellig aan tafel met elkaar en genoot van een prima maal!

Eén vrijwilliger werd er in het bijzonder uitgelicht: Hero Hoogland, verkozen tot vrijwilliger van het jaar! Hero is niet alleen de postbode die de nieuwsbrieven rondbrengt, koperpoetsen in de kerk hoort ook tot zijn takenpakket. Dat wordt nog drukker met de nieuwe paaltjes die er bij gekomen zijn. De kans om koffie te zetten en kopjes af te wassen pakt hij ook graag, kortom de ultieme vrijwilliger van het jaar!

Ondanks het grote aantal vrijwilligers zijn het er toch nooit genoeg want er zijn activiteiten te over in de kerk en alles moet door vrijwilligers gedaan worden! Mensen die gewoon handig zijn of in elk geval de handen uit de mouwen willen steken zijn altijd welkom. Ook de afdeling geluidstechniek kan wel versterking gebruiken! Een extra BHV-er is ook nooit weg.

Geïnteresseerd om mee te doen? Stuur een mailtje naar bureau@westerkerkenkhuizen.nl

De foto’s hieronder laten zien dat het een gezellige drukte was, ook een deel van de apparatuur voor de geluidstechnicus is in beeld gebracht! Klik op de foto’s voor een vergroting.

Leave a Reply