Orgelconcert Reitze Smits in de Westerkerk in Enkhuizen

Het laatste concert in de succesvolle serie zomerconcerten in de Westerkerk wordt gegeven op 20 augustus. Het orgel wordt dan bespeeld door Reitze Smits.
Reitze Smits (1956) behoort tot de belangrijkste Nederlandse organisten. Hij concerteerde veelvuldig in binnen- en buitenland. Als docent aan het Utrechts conservatorium en aan het Lemmens Instituut te Leuven leidde hij een hele generatie jonge organisten op. Hij wijdde zich aan de kunst van het bewerken van pianomuziek en van orkestwerken voor orgel en ook componeerde hij.
In Enkhuizen speelt hij een aantrekkelijk programma van muziek van Bach, van diens tijdgenoot Scarlatti en van Bachs 17e-eeuwse Noord-Duitse voorgangers.

Het concert begint zondag 20 augustus om 15.00 uur, de toegang is vrij maar een bijdrage na afloop, voor de verdere bouw van het orgel, wordt erg gewaardeerd.

Hoewel dit het laatste ‘echte’ concert is in de zomerserie is het orgel nog wel vaker te beluisteren dit jaar. Op 24 augustus om 15.00 uur is er een bespeling door Michael Bennett. Ook op de Open Monumentendagen, 9 en 10 september, zal het orgel een aantal keren te horen zijn.

Leave a Reply