Enkhuizer Benefiet voor Turkije en Syrië op 4 maart
Op 4 maart aanstaande organiseert een groep mensen in Enkhuizen een breedgedragen Benefietmiddag- en avond. In de middag is er in de Westerkerk van 14.00 tot 17.00 uur een uitgebreid programma met optredens van Turkse, Syrische en Nederlandse artiesten en zijn er Turkse en Syrische hapjes. In het avondprogramma in de Zuiderkerk van 20.00 tot 22.30 uur treden Wereldkoor Cascantar en de bekende Freetime Old Dixie Jassband op en is er een klassiek verrassingsconcert.
Voor meer informatie over het programma en ticketverkoop: madhouse-enkhuizen.nl/benefiet.

Middagprogramma in de Westerkerk
De Westerkerk in Enkhuizen is van 14.00 tot 17.00 uur omgetoverd tot een ‘markthal’ waar Turkse en Syrische hapjes gekocht kunnen worden. Turkse vrouwen van de Alaaddin Moskee en van de Syrische gemeenschap in Enkhuizen zorgen voor een variatie aan lekkernijen.
Optredens zijn er van de beste Udspeler van Nederland Mehmet Polat, het Folk en Shantykoor Onstuimig Schuim, de Syrische Udspeler Alaadin, Wereldmuziekensemble Folq-world en de Enkhuizer popband Voice Over. Voor de kinderen is Kaatje Stip aanwezig en is er een tekenworkshop. De entree van de middag bedraagt 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Voor de hapjes worden munten verkocht, waarmee bij de verschillende kramen heerlijke hapjes kunnen worden gehaald.

Avondprogramma in de Zuiderkerk
Van 20.00 tot 22.30 uur zijn er in de Zuiderkerk drie optredens van groepen van formaat. Er is een optreden van wereldkoor Cascantar dat a capella liederen vanuit de hele wereld zingt, gevolgd door een optreden van een speciaal voor de gelegenheid gevormde groep van klassieke muzikanten. De benefietavond wordt afgesloten met de Enkhuizer jazzband The Freetime Old Dixie Jassband. Kaarten voor deze avond kosten 25 euro. In deze prijs is een drankje inbegrepen. Voor andere consumpties kan in de kerk betaald worden.
Om de kosten te dekken heeft de Gemeente Enkhuizen bijgedragen, zodat de gehele opbrengst van zowel avond als middag naar giro 555 gaat.

De foto’s hieronder laten zien dat het de moeite waard, goed bezocht, gezellig en erg lekker was!

Leave a Reply