Op 7 augustus was de eerste mogelijkheid om ter plekke een orgelpijp te laten graveren met een tekst naar eigen keus. Een aantal mensen maakte van de gelegenheid gebruik om de naam van een dierbare te vereeuwigen in het monumentale orgel van de Westerkerk.
Tussen het graveren door had orgelbouwer Johan Zoutendijk van Verschueren Orgelbouw gelukkig ook nog tijd om belangstellenden rond te leiden door het orgel in aanbouw. Het is een stevige klim om alles te zien te krijgen, maar het loont de moeite. Spectaculair om te zien hoe alle onderdelen hun plaats gaan vinden in de beperkte ruimte.

Voor wie het op 7 augustus gemist heeft, op zondag 12 september is er een nieuwe kans om orgelpijpen te laten graveren en een kijkje in het orgel te nemen. Dat kan van 11:00 tot 16:00 uur. Als het goed is zijn we dan weer een stapje verder. Op 16 oktober moet alles zo ver zijn dat het eerste concert gegeven kan worden.

De toegang tot de kerk is gratis, een rondleiding door het orgel in aanbouw kost 4 euro, een orgelpijp sponsoren kan vanaf 50 euro, voor een pijp met inscriptie is het minimum bedrag 250 euro. Veel geld, maar alles komt aan de bouw van het orgel ten goede.

One Comment

Leave a Reply