Vanaf 1 juli is de Westerkerk weer geopend voor bezoekers. Dinsdag t/m zaterdag van 13:30 tot 17.00 uur kan iedereen binnen komen kijken, niet alleen om de kerk te zien maar ook de bijzondere exposities die er dit jaar zijn. Op 3 juli kwam ook Enkhuizer burgemeester Eduard van Zuijlen een kijkje nemen. Carly Misset gaf tekst en uitleg bij de expositie over de veranderingen in de Westerkerk in 1572. Barbara Moody gaf hem uitleg bij de zelfportretten van Enkhuizers uit 1572. Speciale aandacht was er voor de kinderen die zich hadden uitgebeeld als ridder, prinses, of één van de andere Enkhuizers die in die tijd de stad bevolkten.

Nadat de burgemeester zijn stem had uitgebracht voor zijn favoriete zelfportret kon hij thuis gaan genieten van een Gummarus biertje. Tot 1572 heette de Westerkerk de St Gummarus- of Gommaruskerk. Biertjes gebrouwen ter ere van deze heilige zijn nu ook te krijgen in de Westerkerk.

Behalve om de kerk en de exposities te bekijken kunt u ook binnenkomen om een lei te beschrijven voor het nieuwe dak. Of bekijk de tweedehands boeken die klaar liggen. U betaalt daarvoor wat u het waard vindt, opbrengst voor onderhoud van kerk en orgel.

 

Op 26, 27 en 28 augustus is de kerk niet geopend ivm. een ander evenement.

One Comment

Leave a Reply