Op zondag 24 maart speelt Theo Jellema, onze adviseur bij de bouw van het orgel, een benefietconcert met als thema “Bach, een familiebedrijf”.

Dit concert is het eerste in de reeks orgelconcerten en bespelingen in 2024. In de agenda kunt zien dat het weer een concertreeks wordt met bekende namen. We zijn er niet weinig trots op dat we op 11 augustus zelfs Laurens de Man kunnen horen, de winnaar van de Nederlandse Muziekprijs 2024. Hij zal dan gaan spelen op het met het Hoofdwerk en Pedaal uitgebreide orgel. Het ‘nieuwe’ orgel wordt overigens pas feestelijk in gebruik genomen op 9 juni; tot dat moment gebruiken we nog het Bovenwerk voor de concerten.

Anders dan u van ons gewend bent is de aanvangstijd van het concert op 24 maart om 14.00 uur.

Aansluitend worden namelijk de tientallen pijpen gegraveerd die zijn gesponsord en die een plaats gaan krijgen in het Hoofdwerk.

Voor degenen die wel over sponsoring van een pijp hebben nagedacht, maar de beslissing hadden uitgesteld, zijn er op 24 maart nog een aantal pijpen beschikbaar. Het is voorlopig de laatste kans om uw inscriptie (in pijpen vanaf €250,00) letterlijk ‘vereeuwigd’ te krijgen in het orgel.

Het concert op 24 maart is het eerste van 4 benefiet concerten die we dit jaar geven. Voor het voltooien van het orgel met het Rugwerk is nog geld nodig en we hopen dat de (benefiet) concerten ons gaan helpen om ook deze laatste fase succesvol af te ronden.

Wij hopen u weer te kunnen verwelkomen op 24 maart bij de start van het seizoen.

Meer over het orgel leest u in het NHD van 5 maart 2024, zie hieronder, of bij de geschiedenis van het orgel op de website.

Orgeladviseur/organist Theo Jellema

Het graveren van een orgelpijp

Leave a Reply