Bij dit eerste concert liet Ton Koopman horen wat het orgel, met nu nog alleen een Bovenwerk, allemaal kan. De geluidsfragmenten doen niet helemaal recht aan de kwaliteit, maar het geeft een eerste indruk.
Voor het concert benadrukte Richard Lijnsvelt hoeveel werk er verzet is voordat het zover kwam en hij bedankte het Ondernemersfonds Enkhuizen voor haar bijdrage. Maarten Seijbel overhandigde een cheque van 5000 euro aan stichtingsvoorzitter Tineke van der Linden.

Toen kon het concert echt beginnen. Ton Koopman liet daarbij alle registers aan bod komen. Het applaus na afloop gaf wel aan hoe blij en onder de indruk iedereen was!
Tot slot onderschreef burgemeester Eduard van Zuijlen hoe bijzonder het is dat dit allemaal tot stand gebracht is in Enkhuizen, en dat er vooral doorgegaan moet worden om het orgel helemaal af te krijgen. Veel dank, bloemen en applaus waren er voor Ton Koopman.

Op de borrel na afloop kon Ton Koopman alvast Theo Jellema succes wensen voor het tweede concert dat plaatsvindt op 24 oktober.

 

Leave a Reply