Onder grote belangstelling was op zaterdag 10 september  de prijsuitreiking van de schilderijen wedstrijd “Wie was jij in 1572?”
Barbara Moody en de voorzitter van het ondernemingsfonds openden de prijsuitreiking. Meer dan 1000 bezoekers van de zomerexpositie brachten een stem uit op hun favoriete portret uit de bijna honderd inzendingen. Na telling van de stemmen kwam het werk van Martin Holshuijsen als populairste uit de bus.  De top10 portretten kregen, in Enkhuizen te besteden, cadeaubonnen (Haringbonnen) ter waarde van €50, nummer 3 van €75, nummer 2 €100 en de winnaar Haringbonnen van €150.
De expositie werd mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Enkhuizen.

De drie winnaars met hun werk. Vlnr Martin Holshuijsen, Barbara van Ankeren en Elly Maris-van Wel.

De deelnemende kinderen van de Klaverweid kregen naast speciale aandacht voor hun deelname en creativiteit ook verf en goede penselen, Amy Schilder onze jongste deelnemer van 6 jaar kreeg tekenspullen.

Onderaan de pagina het winnende portret en het verslag van het NHD over deze bijzondere dag. Een mooie afsluiting van de succesvolle zomeropenstelling 2022. Rond de tienduizend bezoekers brachten weer het nodige geld bij elkaar voor de verdere bouw van het orgel.

Leave a Reply