Op 27 december 2020 is onze voormalige kerkbeheerder, Tjeerd Bielsma, overleden.  Tjeerd was een markante man. Soms een brombeer, maar dan wel een goedmoedige brombeer. Wie hem beter leerde kennen, leerde hem ook beter te waarderen.

Vrij snel na zijn pensionering werd hij kerkbeheerder in de Westerkerk. Als voormalige uitvoerder in de bouw  hebben zijn vaardige handen daar heel wat moois tot stand gebracht.

Behalve voor de Westerkerk was hij ook actief voor de Zuiderkerk. Toen de Zuiderkerk gerestaureerd werd, slokte dat steeds meer van zijn tijd op en beëindigde hij  in 2013 zijn taak als kerkbeheerder van de Westerkerk. Maar ook daarna konden we altijd  een beroep op hem doen.

Een aanvraag voor een Koninklijke onderscheiding werd  dan ook door ons van harte ondersteund. Dat lintje had hij  dik verdiend. En daar was hij terecht trots op.  Wij zullen deze markante man missen.

Tjeerd Bielsma werd geridderd door burgemeester Jan Baas.